×

Mogelijkheden met Blauwstaal. - Laeremans Las- en Constructiewerken

Blauwstaal is sterk en duurzaam.


Eindeloze mogelijkheden met blauwstaal.

Het feit dat blauwstaal zich niet optimaal laat bewerken en beschermen, heeft als gevolg dat het materiaal niet toegepast kan worden op plekken waar het materiaal lijdt. Als achterwand van een keuken of vloerbedekking is het niet geschikt.

Maar als behang, kastdeur, trappen, balie bekleding en nog vele andere mogelijkheden doet blauwstaal prima dienst.

Voorbeeld:

Met een trap in Blauwstaal heb je veel mogelijkheden. Bijna elk type trap kan uitgevoerd worden in Blauwstaal en bovendien zijn er heel wat boeiende combinaties mogelijk. Hier een greep mogelijkheden.

– Een gesloten trap tussen twee muren, volledig uit Blauwstaal
– Een bordestrap in open uitvoering met treden en trapleuning uit Blauwstaal
– Een spiltrap waarvan de treden, geheel of gedeeltelijk met Blauwstaal bedekt zijn
– Een combinatie van Blauwstaal met andere materialen kan tot heel mooie resultaten lijden.

Of wil je een chique look.

Blauwstaal is wel een materiaal waar je van moet houden. Blauwstaal staat bekend als robuust, ruig en stoer materiaal. Dat komt door de ruwe, natuurlijke look, waarin nog duidelijk de sporen van het productieproces zichtbaar zijn. Toch toont blauwstaal in de juiste setting ook erg chique.

Of wil je een unieke eye catcher in je interieur.

Voor wie zijn interieur een unieke uitstraling wil geven is Blauwstaal de perfecte keuze. Het is een nieuw materiaal dat nog niet zo veel mensen durven te gebruiken. Vooral omdat Blauwstaal nog niet veel voorkomt in woningen, maak uw interieur een echt unicum dankzij Blauwstaal.

Wat is nu blauwstaal?

Er zijn verschillende manieren om blauwstaal te produceren, maar ze hebben één fase gemeen: het platwalsen van een grote massa staal. Dit gebeurt in een hoogovenfabriek met staal dat een hoge temperatuur heeft, wat warmgewalste staalplaat oplevert. Daarna word het blootgesteld aan de buitenlucht en kan het natuurlijk rijpen, eigenlijk is het een natuurproduct. Na het walsen van de plaat wordt deze behandeld met gepatenteerde olie.

BLAUWSTAAL

Blauwstaal of warmgewalst staal wordt meer en meer populairder in designontwerpen en toepassingen in de interieurbouw. Over blauwstaal ligt een laagje, de zogeheten walshuid, dat een warme, blauwachtige gloed creëert.

Hou je van een industriële interieurtrend, dan is dit het gepaste materiaal. Hou je van een stoer en toch ook chique element in je woning? Of hou je gewoon van een karaktervol accent in je woning? In al deze gevallen is Blauwstaal voor jou zeker het overwegen waard! Voorbeeld: een trap in blauwstaal, welke op vlak van design als qua functionaliteiten een heel pak voordelen biedt.


BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren