×

Het Paviljoen en Het Peristylium door Laeremans Geert NV

Begin 2022 kreeg het gerechtshof op de Britselei in Antwerpen een nieuw onthaal. Dit nieuwe onthaal, Het Paviljoen, aan de zijde van de Anselmosstraat was nodig om de gedetineerden veilig en voorzichtig naar binnen en buiten te brengen. Van dit Paviljoen mochten we tot stand brengen en monteren. Deze opbouw duurde ongeveer een dikke 2 maanden en was klaar in maart 2022.
Het Paviljoen valt op door zijn ovale vorm en zalmroze poedercoating. Om Het Paviljoen helemaal terug in harmonie te brengen met de omgeving werd het nodige groen voorzien.

We hebben hier ook aan het Peristylium meegewerkt. Dit is één van de binnenkoeren van het oud gerechtsgebouw. Bij het Peristylium werd de overkoepeling van één van de binnenkoeren afgebroken waardoor een betere lichtinval kon worden voorzien. Aan de randen van het Peristylium bevinden zich stalen luifels die wij gemonteerd hebben en achteraf door middel van poedercoating in het rood gelakt hebben. Zo werd het hele resultaat ook esthetisch een staaltje vakmanschap.