×

International Steel Coating - Laeremans Las- en Constructiewerken

Niet alleen helpen we u graag verder met de constructie van stalen projecten maar sinds 2018 kan u ook bij ons terecht voor een tal van oppervlaktebehandelingen. Laeremans Geert nv heeft zijn straal- en lakafdeling uitgebreid naar een eigen firma genaamd “International Steel Coating

Bij International Steel Coating kunnen zowel particulieren als bedrijven terecht voor de oppervlaktebehandelingen van hun producten.
International Steel Coating zorgt voor een professionele, kwaliteitsvolle en flexibele service met een levertermijn van één week (snelservice bespreekbaar). Met reeds 35 jaar ervaring binnen deze sector, bieden we u klantgerichtheid en kwaliteit.

Als u niet tot bij de site kan komen is dat geen probleem. International Steel Coating beschikt eveneens over mobiele straal- en lakinstallaties waardoor we ook ter plaatse kunnen komen stralen en lakken.

Behandelingen die we aanbieden zijn:

Stralen
Starten met een gepaste voorbehandeling van het product is essentieel bij een goede oppervlaktebehandeling. Nadien wordt door de straaltechniek de juiste oppervlakteruwheid gecreëerd op het product.

U heeft keuze uit 2 verschillende straaltechnieken

Zandstralen: Zandstralen is de beste keuze bij harde materialen. Omdat dit een oppervlaktebehandeling is waarbij door het gebruik van een compressor, gritkorrels op het oppervlak worden geblazen om zo de gewenste oppervlakteruwheid te bereiken. Dit proces gebeurt handmatig door onze vakmannen in een straalcabine en wordt gekenmerkt door weinig problemen doordat het grit voortdurend wordt aangevuld en gezuiverd
Staalstralen: Staalstralen is de beste keuze bij grote metalen stukken. Deze voorbehandeling wordt gebruikt om het oppervlak goed te reinigen door middel van onder grote druk staalkorrels te stralen. Hierdoor krijgt het materiaal een erg ruw en zuiver oppervlak.

Een snelle coating is gegarandeerd nadat de producten zijn afgeblazen. Door het per product kiezen van de juiste oppervlakteruwheid, zullen de coatinglagen bovendien optimaal hechten.

Galvaniseren
Galvaniseren (thermisch verzinken van het materiaal) is een proces waarbij staal wordt ondergedompeld in een bad met gesmolten zink, waarna het staal beschermd wordt tegen corrosie.
Galvaniseren biedt buiten corrosie tegengaan ook andere voordelen zoals:
– Een mooier, glanzender oppervlak
– Krasbestendigheid
– Interessante elektrische eigenschappen
– Een dikkere beschermlaag

Metalliseren
Metalliseren is een optie waarvoor gekozen kan worden na het grondig reinigen van de stalen oppervlakten door de juiste straaltechniek. Bij dit proces wordt in onze metalliseercabine een zink-aluminium legering via een spuitpistool op het stalen oppervlak gespoten. Metllisatie kan in hoofdinstantie gekozen worden om het staal roestbestendiger te maken en het onderlinge staal ertegen te beschermen, ook wordt het oppervlak egaler.

Poedercoaten
Om de oppervlaktebehandeling te finaliseren kan worden gekozen voor poedercoaten. Hierbij wordt een negatief geladen poeder met perslucht op een geaard werkstuk aangebracht in onze poedercabine (met railsysteem en oven). Wij maken gebruik van polyesterpoeders die een uitstekende buitenbestendigheid hebben als extra voordeel.
Poederspuiten wordt aanbevolen omdat deze coatingmethode milieuvriendelijk is doordat er tijdens de verwerking geen solventen vrijkomen en de recuperatie van het poeder zorgt ervoor dat overtollige afvalstoffen worden vermeden.

Natlakken
Bij natlakken worden vloeibare verfproducten gebruikt die de deklaag van uw materiaal zullen vormen als gevolg van het aanbrengen van één of meerdere verflagen. Dit proces is relatief gemakkelijk en minder afhankelijk van maximale afmetingen (zoals bij poedercoating). Een goede voorbehandeling is hier echter wel belangrijk.

Voor de eindlaag van uw product kan u kiezen uit oneindig veel afwerkingsmogelijkheden en een ruime kleurkeuze. (bijna alles kan op aanvraag)