×

Hekwerken Koninklijk Paleis - Laeremans Las- en Constructiewerken

Het project omvatte de totale demontage van de bestaande hekwerken en het meten, tekenen, maken, behandelen en plaatsen van de nieuwe hekwerken. Als firma zijn we trots dat we mochten meewerken aan dit uitzonderlijke project in goede samenwerking met één van onze vaste klanten.

Plan van aanpak

Eerst werd heel het project tot op de mm uitgetekend, rekening houdende met de helling en de buiging van de hekwerken. Vervolgens namen we dit in productie en werden er ±220 hekwerken van 3m hoog en 4m breed gemaakt, goed voor een gewicht van 300kg/stuk. Op de werf werden de originele hekwerken gedemonteerd, nieuwe gaten geboord en werden de nieuwe hekwerken geplaatst en bevestigd in de stenen boordelementen. De montage van de 700m hekwerken, vanaf hoofdingang Koninklijk Paleis tot aan de Crypte in Laken, werd binnen de 14 dagen afgewerkt. Mede door de goede coördinatie van onze montageploegen en de samenwerking met gespecialiseerde kraanbedrijven. Als extra beveiliging werd er bovenaan de hekwerken concertina scheermesdraad voorzien.

Mogelijkheid plaatsing restauratiehekwerken

De originele hekwerken werden zorgvuldig gestockeerd en kunnen gebruikt worden voor prestige restauratiewerken. Zo werd er 60m van deze hekwerken en een dubbele draaipoort geplaatst aan een herenhuis in centrum Deurne.

Mocht u interesse hebben in deze restauratiehekwerken, informeer zeker bij onze verkoopafdeling naar de mogelijkheden.