×

Jack-Op brouwerij - Laeremans Las- en Constructiewerken

Herbestemming van de oude Jack-Op brouwerij tot 8 luxe lofts in het centrum van Werchter met uitzicht op de Demervallei. Onze opdracht: restauratie van de bestaande staalelementen en maken van nieuwe constructies en balustrades.

Restauratie dakspanten en nieuwe dakkoepels

Eerst werden de dakspanten gerestaureerd. Ter plaatse werden deze ontdaan van alle roestvorming en onzuiverheden om dan ter plaatse ook een laklaag te krijgen als afwerking. Deze spanten werden met onze 3D scanner opgemeten volgens de helling van het dak. Vervolgens werden dakkoepels uitgetekend en geproduceerd die op de spanten kwamen. De koepels werden in lengten van 25m ter plaatse gebracht en gemonteerd met behulp van een montagekraan.

Restauratie trappen en balustrades

De bestaande gietijzeren trappen en balustrades werden zorgvuldig gedemonteerd en in onze atelier gestockeerd en geïnventariseerd. Voor de ontbrekende of gebroken stukken werden nieuwe gietvormen gemaakt en werden nieuw stukken gegoten. Toen de trappen en balustrades weer compleet waren werden ze gestaalstraald en behandeld met een 2-componenten laklaag. Vervolgens werden de 6 gietijzeren trappen en balustrades opnieuw gemonteerd in het gerestaureerde gebouw.

Balustrades terrassen

Voor de terrassen mochten wij gegalvaniseerde balustrades voorzien, opgebouwd met verticale spijlen. De industriële look van de gegalvaniseerde balustrades gaat perfect in combinatie met het historisch gerestaureerde gebouw. De terrassen geven de bewoners een prachtig panorama over de Demervallei.

De balustrades zijn volledig conform de Belgische norm NBN B 03-004 “Borstwering van gebouwen”. Wens je meer informatie over deze norm, neem gerust contact op met onze verkoopafdeling.