×

Heerlijckyt van Elsmeren - Laeremans Las- en Constructiewerken

Leer- en seminariecentrum de Heerlijckyt van Elsmeren onderging al meerdere restauratiefases. In de laatste fase die afgerond werd in oktober 2017 was de Veldpoort, de Houtschuur, de Hooizolder en de Boerderij aan de beurt. Onze opdracht was om de Veldpoort en de Houtschuur te voorzien van stalen schrijnwerk dat met volledige beglazing voorzien werd.

Keuze stalen schrijnwerk

Men kiest voor stalen schrijnwerk omdat er voor zeer slanke thermisch onderbroken profielen kan gekozen worden en toch de nodige stevigheid behouden blijft. Het resultaat is dat je grote glaspartijen creëert die je een open gevoel geven en je ook een maximum aan licht binnen krijgt. Het is net dit gevoel dat je krijgt als je in de Veldpoort staat. Doordat het stalen schrijnwerk gestraald, gemetalliseerd en gemoffeld werd is het uitermate duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Pivoterende deuren

De Veldpoort werd voorzien van drie pivoterende deurgehelen. Achter de dagkanten van de oorspronkelijke poortopeningen werden wanden op getrokken van 500x500cm en van 320cmx500cm. Hierin werden twee dubbele pivoterende deuren voorzien van 360cmx340cm. Het derde pivoterend deurgeheel werd geplaatst in de bestaande opening tussen de Veldpoort en de Houtschuur.  De deuren draaien om de as van een vloerveer die in de grond ingewerkt wordt en een draaipunt boven in de kader ingewerkt. Ze werden voorzien van trekkers over de hele lengte van de deur.

Brandwerende deuren

Tussen de Veldpoort en de keuken werden twee brandwerende deuren gevraagd. Als de stalen brandwerende profielen gecombineerd worden met de nodige brandwerende beglazing is het mogelijk deuren te maken die voldoen aan de Benor/ATG 2998, RF60 minuten. Mits een andere profiel- en glaskeuze is het ook mogelijk deuren te maken die voldoen aan de Benor/ATG 2420, RF30 minuten.

Meer informatie over stalen schrijnwerk voor jouw project? Neem gerust contact op met onze verkoopafdeling en zij zullen je bijstaan met de nodige informatie over profielkeuze, afwerking, hang- en sluitwerk,….