×

Restauratie Douaneloods te Essen

Enkele jaren geleden werd de Douaneloods in Essen, die vroeger de belangrijkste grenspost was tussen België en Nederland, een nieuw leven ingeblazen! Wij mochten hier ons steentje bijdragen door alle stalen elementen te restaureren.

Als we meer inzoomen op onze bijdrage in de volledige opwaardering gaat het over: het restaureren van de ramen, de schuifpoorten, de smeedijzeren beugels en de authentieke balustrades. De luifel hebben we gedemonteerd, gerestaureerd, geconserveerd en daarna opnieuw gemonteerd. In het dak vernieuwden we de gording en staken we nieuwe windverbanden zodat het gebouw opnieuw gestabiliseerd blijft. Om alles piekfijn af te werken is er dan ook met ongeveer 4000 liter verf gestraald. Ook werd het stalen dakgedeelte verstevigd en geschilderd.

Het gebouw, dat als monument erkend is, duurzamer maken was de eerste prioriteit achter deze restauratie. Maar daarnaast wil men ook een efficiënte invulling en inzetting van het gebouw garanderen. Dit deed men door het plaatsen van een lichtstraat.
Daarnaast is ook de tentoonstelling Robotland gevestigd in de helemaal vernieuwde douaneloods. Dit is een technologie- en funpark waar je kan kennismaken met de meest innovatieve robottechnieken.