×

Restauratie van de B-mine in Beringen

De kans is groot dat je al van de oude koolmijnen in Beringen hebt gehoord? De restauraties hier hebben dan ook verschillende jaren geduurd en wij hebben hieraan meegewerkt.
Wij mochten de volledige site tussen 2015 en 2017 mee restaureren aan de volgende onderdelen:


Kolenwasserij 2: Hier hebben we het meeste werk mogen verrichten. De bestaande liggers en windverbanden hebben we vervangen. Daarnaast plaatsten we een nieuwe draagstructuur voor de gevels van bijna 96 ton en hebben we de bestaande draagstructuur van het gebouw geconserveerd. Het geheel werd a.d.h.v. kolomvoeten, liggers en kolommen verstevigd. Ook de windverbanden moesten nodig terug opgelapt worden en veel vloerplaten waren in slechte staat waardoor ze ook gedemonteerd werden. Tot slot hebben we in de kolenwasserij  2 verschillende nieuwe schrijnwerkgehelen gemaakt en geplaatst.

Losvloer: De losvloer was ook toe aan vervanging. Er moesten liggers, kolommen, windverbanden en de nodige versteviging voorzien worden. De draagstructuur van het gebouw werd geconserveerd en werd er een nieuwe draagstructuur voor de gevels ook hier geplaatst. Net zoals in de Kolenwasserij zijn ook hier nieuwe schrijnwerkgehelen gemaakt en geplaatst.

Elektriciteitscentrale: bij de elektriciteitscentrale hebben we 387 vierkante meter van het oude glas verwijderd. Nadien werd er nieuw glas inclusief mastiek gemonteerd. De raamgehelen en de bestaande draagstructuur werd hersteld zodat deze terug in goede staat waren.

Badzalen: De badzalen zijn opnieuw gewaardeerd door het plaatsen van nieuwe glasplaten en het restaureren plus conserveren van de bestaande schrijnwerkgehelen.